میوه ها

موز قرمز چیست؟ 🍌 7 فواید موز قرمز

موز قرمز چیست

موز قرمز چیست؟ موز قرمز یا همان موز داکا طعمی بسیار شیرین تر از موز معمولی دارد و بوی خوبی شبیه به تمشک دارد. موز قرمز در بسیاری از نقاط آمریکا به فروش می رسد و طعمی بسیار بهتر از موز زرد دارد. موز قرمز را کاملا رسیده میل می کنند تا طعم گس و خشک نداشته باشد.

همان طور که از نامش پیداست، پوست این نوع موز قرمز است و در برخی مناطق آمریکا از قرمز تیره تا بنفش رشد می کند. بخش داخلی این موز به رنگ کرم تا مایل به صورتی است. موز قرمز چرب تر و کوچک تر از موز زرد است.

موز قرمز را هنگامی که کاملا رسیده و نرم است مصرف کنید و در صورت کال و نارس بودن چند روزی آن را در دمای اتاق نگهداری کنید.

فواید موز قرمز

فواید موز قرمز بی نظیر است و سرشار از مواد مغذی و ضروری مورد نیاز بدن است. موز قرمز سرشار از ویتامین های c و پتاسیم است.

بهتر است بدانید که یک عدد موز قرمز حاوی ۹۰ کالری می باشد و بخش زیادی از آن را آب و کربوهیدرات تشکیل داده است‌. از فواید دیگر موز قرمز می‌توان به پروتئین، منیزیم و پتاسیم اشاره کرد. از فواید دیگر موز قرمز کاهش وزن است، این نوع موز برای افرادی که از وزن بالایی دارند و از وزن بالای خود در رنج هستند، مناسب است. با خوردن موز قرمز در مدت زمان طولانی‌ احساس سیری می کنید و در رژیم غذایی خود به روند کاهش وزن شما کمک می کند.

سلامت کلیه از خواص دیگر این محصول است. پتاسیم موجود در موز قرمز از روند تشکیل سنگ کلیه جلوگیری می کند. بنابراین توصیه می‌شود برای سلامتی کلیه از موز قرمز استفاده کنید.

موز قرمز در سلامت استخوان ها تاثیر زیادی دارد و برای جلوگیری از پوکی استخوان نیز توصیه می شود. تصفیه خون از دیگر فواید موز قرمز می باشد، چون این نوع موز دارای ویتامین B6 است که این ماده معدنی می تواند سطح کیفیت خون و تعداد هموگلوبین خون را بهبود بخشد.

سلامت مو از فواید دیگر این نوع موز است. موز قرمز بهترین درمان برای شوره سر است و برای ریزش مو و خشکی مو نیز کمک زیادی می کند. بهبود عملکرد دستگاه گوارش و تقویت سیستم ایمنی بدن از دیگر خواص موز قرمز می باشد.

فیبر موجود در موز قرمز از بروز بیماری‌ یبوست جلوگیری می‌کند و باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش شما خواهد شد. افرادی که یبوست دارند می توانند این نوع موز را در وعده های غذایی خود استفاده کنند.

شما با مصرف موز قرمز به صورت روزانه می توانید باعث جلوگیری از بیماری ها شوید و سلامت دستگاه گوارش خود را به دست آورید. ویتامین c و B6 موجود در موز قرمز به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. افرادی که خیلی سریع مریض می شوند و سیستم ایمنی ضعیفی دارند، می توانند از این نوع موز استفاده کنند. این نوع موز باعث تولید گلبول های سفید خون و افزایش آنتی بادی در بدن می شود و از بروز عفونت و رشد باکتری ها و ویروس ها جلوگیری می کند.

فواید موز قرمز برای پوست و مو

خواص موز قرمز بسیار زیاد است و این نوع موز خواص فوق العاده ای دارد. این نوع موز برای جوان سازی پوست صورت بسیار مناسب است، چون موز قرمز حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها، ویتامین B6 و ویتامین c است که باعث آفزایش الاستیسیته پوست و صورت می شود و همچنین برای رفع چین و چروک صورت کمک زیادی می کند و برای جوان سازی پوست یک میوه مفید است.

یک موز قرمز له شده را با یک قاشق چای خوری و عسل با یک قاشق آبلیموترش تازه مخلوط کنید و بر روی صورت بمالید و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه صبر کنید و با آب گرم بشویید. خواهید دید که صورت شما را شفاف و براق می کند.

موز قرمز به موهای آسیب دیده کمک می کند، مقادیر بالای مواد مغذی موجود در موز قرمز به درمان موخوره کمک می کند و باعث احیای موهای آسیب دیده می شود. موز قرمز برای از بین رفتن شوره مو نیز کمک می کند‌. این نوع موز به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی ، به پیشگیری و از بین بردن شوره مو کمک می کند.

اگر شما دوستان عزیز موهای کم حجمی دارید، می توانید از موز قرمز برای رشد موهای خود استفاده کنید‌.

تفاوت موز قرمز و زرد

فرق موز قرمز و زرد به این صورت است که موز قرمز از نظر مواد مغذی با موز زرد متفاوت می باشد‌. موزهای قرمز کوچک تر از موز های زرد می باشند و از تفاوت های دیگر موز قرمز با موزهای زرد به این صورت است که مزه موز قرمز شیرین تر از موز زرد است.

آنتی اکسیدان ها و ویتامین c در موز قرمز بیشتر است و شاخص گلیسمی آنها پایین تر از موزهای زرد می باشد. ارزش غذایی موز قرمز ۱۰۰ گرمی برابر است با ۹۰ کالری، ۲۱ گرم کربوهیدرات، ۳ گرم فیبر، ۱‌.۳ گرم پروتئین دارد و ۰.۳ گرم چربی .

اگر چه موز قرمز شیرین تر از موز زرد است، اما دارای نمره گلیسمی کمتری از موز زرد می باشد‌. گلیسمی مقیاسی از صفر تا صد است که تاثیر مواد غذایی بر روی سطح قند خون را اندازه گیری می کند. موز زرد دارای شاخص گلیسمی ۵۱ است، در حالی که نمره موز قرمز در این مقیاس تقریبا ۴۵ است.

به طور کلی موز قرمز یک میوه منحصر به فرد است که مزایای بسیار زیادی برای بدن دارد. گل های این درخت به صورت خوشه ای ظاهر می شود. گل های این گیاه در نهایت به میوه خوشمزه تبدیل می شود و برگ های سبز رنگ بزرگی به طول ۵۰ تا ۱۰۰ سانتی متر دارد.

موز قرمز از گیاهان تک لپه ای به شمار می رود که قابل پیوند زدن نیست.

نحوه کاشت بذر موز قرمز

در کشت بذر موز قرمز ابتدا بذر ها را به مدت ۲۴ ساعت در آب قرار می دهیم تا خوب خیس شوند، سپس در مرحله بعدی یک گلدان پلاستیکی مرغوب و با کیفیت تهیه می کنیم و آن را با خاک مناسب و غنی پر می کنیم. سپس در مرحله بعدی باید گلدان را پر از آب کنیم تا آب از سوراخ های گلدان خارج شود و خاک کاملا خیس و مرطوب شود‌.

در بذر های موز قرمز یک خراش کوچک ایجاد کنید و آن ها را در عمق مناسبی از خاک گلدان قرار دهید و در کنار نور خورشید قرار دهید تا نور آفتاب باعث سریع تر رشد کردن این نوع موز شود. البته باید بگوییم که کاشت موز از روش های مختلفی قابل انجام می باشد، مانند کاشت از طریق بذر، کاشت از طریق ریزوم و کاشت از طریق پاجوش‌.

برای کاشت درخت موز قرمز نهال های کوچک موز قرمز را انتخاب کنید، چون کاشت موز قرمز از طریق بذر سالیان زیادی طول خواهد کشید.

خاک درخت موز قرمز باید کمی اسیدی باشد و از زهکشی خوبی برخوردار باشد، چون بذر موز قرمز در هر خاکی رشد نمی کند، به خصوص اگر خاک قلیایی و آهکی باشد و بهترین خاکی که برای کاشت بذر مناسب است، خاک هایی حاصل خیز و اسیدی هستند. بنابراین اگر می‌خواهید در گلدان این بذر را بکارید، سعی کنید از گلدان عمیق استفاده کنید و در زیر گلدان ها یک حفره زهکشی وجود دارد.

بهترین مناطق برای کاشت موز قرمز

کاشت موز قرمز در مناطقی که گرمسیر هستند، مناسب است. از کل تولید جهانی موز قرمز حدود ۵۰ درصد به قاره آفریقا اختصاص دارد. مناطق اصلی تولید موز قرمز تجاری جهت صادرات نواحی مرکزی و جنوب آمریکا و مقداری نیز به قاره آفریقا اختصاص پیدا کرده است.

موز قرمز یکی از مهم ترین میوه های گرمسیری است که دارای سازمان پیشرفته تجارت بین المللی است، بنابراین کشور های اروپایی، روسیه و خاورمیانه بهترین مناطق برای کاشت موز قرمز هستند و از بازار های بسیار خوب برای صادرات موز قرمز به شمار می روند.

در بیشتر کشور های صادر کننده موز قرمز اندازه متوسط زمین ها حدود ۵۰ هکتار است. قسمت عمده صادرات از باغ هایی است که بیش از ۱۰۰ هکتار می باشند. اگر تاکنون از موز قرمز استفاده نکرده اید و می خواهید در مورد فواید و نحوه استفاده و همچنین نحوه خریداری این محصول اطلاعات بیشتری به دست آورید، می توانید با مشاورین و کارشناسان ما در سایت مشورت کنید و از اطلاعات دقیق و کاربردی آن ها بهره مند شوید.

نحوه نگهداری از بذر موز قرمز

موز قرمز از درختان مثمر است، یعنی نوعی درخت موز است که پوست میوه آن به رنگ قرمز است و طعم شیرینی نسبت به سایر گونه های موز دارد. شاید شما تا به حال بذر موز قرمز را ندیده باشید، استفاده از بذر موز قرمز باعث می شود تا درخت این گیاه به زیبایی تمام حاصل شود.

بذر موز قرمز یکی از پر طرفدار ترین میوه های خوراکی است. نحوه نگهداری از بذر موز قرمز به این صورت است که وقتی آن ها را در گلدان یا مکان مورد نظر کاشتید، سعی کنید هر چند روزی بذر ها را آب دهید و مقابل نور مستقیم آفتاب باشد و همچنین بذر موز قرمز را باید در خاک حاصلخیز و مرغوب بکارید.

توجه کنید که در فصل تابستان وقتی که هوا گرم است، درخت موز قرمز را به بیرون از خانه منتقل کنید. گلدان درخت موز قرمز را در کنار شاخ برگ درختان قرار دهید تا از تابش مستقیم نور خورشید در امان باشد، بنابراین بذر موز قرمز باید آفتاب ملایمی را تجربه کند و از نور مستقیم خورشید برای بذر موز قرمز خودداری کنید.

بهترین زمان کاشت نهال موز قرمز

بهترین زمان کاشت موز قرمز زمانی است که گیاه در خواب به سر می برد، به همین علت در مناطق گرم و معتدل و نیمه سرد سیر کاشت نهال در فصل پاییز انجام می شود. توجه داشته باشید که کاشت نهال در فصل پاییز به گونه ای باشد که با شروع فصل یخبندان ریشه نهال با محیط انس گرفته باشد، بنابراین از کاشت نهال موز قرمز در ماه های گرم و خشک و همچنین ماه های سرد زمستان باید خودداری کنید.

درخت موز قرمز

کشت بهاره بسیار رایج است، در زمستان رشد گیاه و جوانه زنی خوشه ها متوقف می شود که به این حالت شوک گفته می شود. از دیگر عواملی که در تعیین فصل کاشت بذر موز قرمز نقش مهمی دارد، باد و طوفان های موسمی است. کشت موز قرمز در این نواحی باید به گونه‌ای تنظیم شود که در هنگام وزش طوفان، موزها در مرحله گلدهی و یا خوشه دهی نباشند. کشت در این مناطق باید زمانی انجام شود که هنگام وزش باد گیاهان کوچک باشند‌.

همچنین تاریخ کاشت باید به گونه ای تنظیم شود که در ماه‌های پنجم تا هفتم که خوشه درون ساقه در حال شکل گیری است، گیاه دچار شوک سرما نشود.

فصل و موقعیت بازار نیز در تعیین زمان کاشت مهم است. پا جوش ها باید در مرکز گودال کاشت قرار بگیرند و خاک پای آنها پس از کاشت با پا فشرده شوند. سپس بلافاصله پس از کاشت باید عمل آبیاری صورت بگیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *