آموزش کاشت و نگهداری

راهنمای نگهداری، کاشت و تکثیر برگ انجیری 🌿 + عکس

قلمه زدن برگ انجیری تصویری

گیاه برگ انجیری یا مونسترا دلسی از خانواده شیپوری ها می باشد و گیاهی است که در مکان ها و جاهایی مثل جنگل های انبوه گرمسیری جنوب مکزیک و پاناما رشد می کند. این گیاه برگ های پهن دارد که بریدگی های عمیقی روی برگ ها نقش بسته است.

شرایط نگهداری از برگ انجیری مونسترا این است که نیاز به نور کافی دارد. گیاه برگ انجیری مونسترا باید نزدیک به پنجره و با نور غیر مستقیم باشد و از قرار دادن آنها در اشعه مستقیم خورشید خودداری کنید و فاصله آنها با پنجره باید طوری باشد که از نور سایه روشن برخوردار باشد.

گیاه برگ انجیری به خاطر داشتن برگ های ظریف، باید در جاهایی که رفت آمد زیاد است قرار نگیرد تا به برگ های آنها برخورد نکنند و باعث صدمه به آنها شود. گیاه برگ انجیری برای رشد به دمای مطلوبی بین ۱۳ تا ۳۲ درجه احتیاج دارد و اگر دمای محیط از ۱۳ درجه پایین تر برود، باعث توقف رشد این گیاه می شود و اگر دمای محیط بالاتر از ۳۲ درجه شود، گیاه نیاز به غبارپاشی دارد. پس در نتیجه این گیاه گرما را دوست دارد و از رطوبت محیط لذت می برد و شاداب می شود.

یکی دیگر از شرایط نگهداری از برگ انجیری مونسترا آبیاری این گیاه است که بهترین وقت آبیاری شان هنگام خشک شدن خاک آنها می باشد. این گیاه رطوبت را دوست دارد ولی آبیاری زیاد باعث قهوه ای شدن برگ های گیاه مونسترا می شود و همین طور خشکی زیاد خاک این گیاه نیز باعث قطع رشد و زرد شدن برگ ها می‌شود.

روش نگهداری گیاه برگ انجیری

گیاه مونسترا در تابستان در طول هفته دو تا سه بار به غبارپاشی نیاز دارد و یک بار در هفته در زمستان باید این کار را انجام داد. برای غبار پاشی باید از آب ولرم و سبک بدونِ فاقد املاح استفاده کنید.

گیاه برگ انجیری احتیاج زیادی به کود ندارد و کود دهی بیش از اندازه برای این گیاه باعث تجمع املاح در خاک می شود. اگر احیاناً گیاه برگ انجیری به کود احتیاج داشت باید به میزان ۳ گرم در یک لیتر آب و در هفته یک بار از ماه های فروردین تا آبان مصرف شود.

نوع کود در هر گیاه متفاوت است. کود ها را باید از مراکز خرید و فروش بذر، کود و سم تهیه کرد. برای رشد این گیاه از خاک های سست و سبک مثل خاک برگ یا خاک جنگلی استفاده می شود و خاک نامناسب باعث کوچک شدن برگ های گیاه و از دست دادن دندانه های این گیاه می شود.

بهترین نوع خاک برای گیاهان مخلوطی از خاک برگ، پیت ماسه و خاک باغچه می باشد. باید هر دو یا سه سال یک مرتبه گلدان های گیاه را عوض کرد و به یک سایز بزرگتر تغییر داد.

معرفی گیاه برگ انجیری مونسترا

گیاه برگ انجیری مونسترا در جنگل های بارانی جنوب مکزیک و کلمبیا رشد می کند و تکثیر کرده است. این گیاه از خانواده گل شیپوریان می باشد، به این گیاه برگ انجیری مونسترا و مانسترا گفته می شود.

برگ انجیری نامی است که در بین ایرانیان به اشتباه مرسوم شده است، چون که برگ این گیاه هیچ شباهتی به برگ انجیر ندارد. برگ انجیری یا مونسترا با فیلودندرون برگ انجیری اشتباه گرفته شده است. این گیاه نام گونه های زیادی از گیاهان گلدار در خانواده شیپوریان است و انواع مختلفی دارد که فیلودندرون انجیری یکی از آنها می باشد و به دلیل شباهت کمی که دارند، آنها را یکی میدانند.

گیاه برگ انجیری مونسترا شناخته ترین و قابل توجه ترین برگ ها را دارا می باشد و در اروپا این گیاه را به نام پنیر سوئیسی (Swiss cheese plant) می شناسند، چون که دارای برگ هایی با شکاف ها و سوراخ های متعدد می باشد.

گیاه برگ انجیری مونسترا جزء گیاهان لوکس و شیک محسوب می شود و از قیمت بالایی برخوردار است. این گیاه به نور زیاد، خاک برگ و رطوبت بالایی احتیاج دارد و باید این را بدانید که گیاه مونسترا نیاز به تکیه گاه دارد، زیرا نمی تواند روی پای خود به تنهایی بایستد.

گیاه برگ انجیری مونسترا در شرایط آب و هوایی نامساعد خیلی سریع واکنش نشان می دهد و با این حال نسبت به دیگر گیاهان جزء مقاوم ترین آنها به حساب می آید.

شرایط مناسب برای رشد برگ انجیری مونسترا

  • برای نگهداری برگ انجیری مونسترا باید خیلی دقت کنیم و این گیاه را در معرض مستقیم نور خورشید قرار ندهیم و باید در دمای بین ۱۸ تا ۲۴ درجه سانتیگراد ثابت باشد.
  • در ماه هایی که هوا گرم است نباید این گیاه را در برابر نور مستقیم و شدید قرار داد، چون که ممکن است دچار سوختگی برگ ها شود.
  • برای نگهداری و مهیا کردن یک شرایط خوب برای رشد برگ انجیری مونسترا باید خاک آنها همیشه مرطوب باشد، ولی به طوری که هر موقع نیاز به آبیاری داشت، قبل از آبیاری به اندازه یک بند انگشت خود را در خاک فرو کنید، به محض اینکه خاک خشک باشد به آن آب دهید، چون آبیاری زیاد باعث پوسیدگی ریشه های این گیاه می شود.

روش تکثیر برگ انجیری مونسترا

کاشت برگ انجیری مونسترا آسانی است اما ریشه زایی و دادن برگ جدید در این گیاه کمی طول می کشد. به خاطر محبوبیتی که این گیاه دارد، واقعاً ارزش صبر کردن را دارد.

برای تکثیر و زیاد کردن این گیاه آپارتمانی سه روش کاشت بذر، خوابانیدن ریشه های هوایی و قلمه زدن ساقه وجود دارد. روش تکثیر برگ انجیری از راه بذر زمانبر و کمی مشکل است اما می توانید که بذر برگ انجیری مانسترا را تهیه کرده و در بستر دارای کمپوست بکارید و به خوبی از آن نگهداری کرده و زمانی که بذرها جوانه زدند و بزرگ شدند، آنها را در یک گلدان بزرگتر بکارید.

خرید بذر برگ انجیری مونسترا

گیاه برگ انجیری دارای ریشه های هوایی کوچک و بعضی مواقع بزرگ می باشد که از طریق آنها مواد غذایی را جذب می کند و باعث رشدشان می شود.

برای رشد بهتر برگ ها لازم است که ریشه های هوایی را با چوب و خزه ببندید و یا اینکه در خاک بکارید و این ریشه ها برای تکثیر گیاه استفاده می شوند.

تکثیر برگ انجیری از طریق خوابانیدن ریشه به روشی است که باید ریشه های هوایی را به همان صورت متصل به گیاه داخل خاک دیگری بکارید و آبیاری کنید. با این روش هیچ چیزی از گیاه مادر جدا نمی شود تا این که گیاه جدید سبز شود و می‌توان آن را از گیاه مادر جدا کنید.

روش دیگر تکثیر برگ انجیری مونسترا این گونه می باشد که اول با استفاده از یک چاقوی تیز و یا قیچی به راحتی ساقه مناسبی از برگ انجیری را انتخاب کنید و ببرید و این ساقه باید حداقل دو الی سه برگ داشته باشد و برگ های اضافه را جدا کنید. یک ظرف شیشه ای را تا نیمه از آب تصفیه شده و هم دما با دمای اتاق پر کنید، قلمه را در ظرف آب قرار دهید و دقت کنید که هیچ چیز به غیر از ساقه و گره ساقه در آن نباشد، چون که به مرور زمان اجزای داخل آب گندیده می شود و باعث بیماری قلمه و از بین رفتن آنها می شود.

تکثیر گیاه برگ انجیری

قلمه ها را می توان در خاک سبک یا کمپوست در یک گلدان کوچک بکارید ولی سرعت ریشه زایی در آب بیشتر است.

اگر می خواهید فرایند ریشه زایی سریع تر انجام شود می توانید از پودر یا هورمون ریشه زایی نیز استفاده کنید. بهترین زمان این کار در اوایل بهار تا اواخر تابستان است.

یکی از بهترین روش های تکثیر برگ انجیری مونسترا، قلمه زدن آن می باشد و تقریبا سه هفته طول می کشد تا قلمه ها ریشه دهند.

گل دهی برگ انجیری مونسترا

اگر برگ انجیری در فضای باز و در شرایط مناسب کاشته شود، گل می دهد. گلدهی برگ انجیری مونسترا در اواسط تابستان صورت می گیرد. گل برگ انجیری مونسترا کرم رنگ می باشد که زنبور ها این گل را برای تغذیه انتخاب می کنند و این یک روش برای گرد افشانی گیاه است.

گل دادن برگ انجیری

میوه های آبدار برگ انجیری خوراکی هستند. و دارای گوشتی شبیه آناناس است. پوست فلس مانندی دارد که آن را باید جدا کرد. میوه برگ انجیری یک سال زمان می برد تا از حالت کالی و نارسی خارج شود و برسد تا بتوانید میوه آن را برداشت کنید.

میوه برگ انجیری به خاطر داشتن اسید، اگر نارس مصرف شود باعث تحریک فوری عصبی شده و عوارضی مانند درد، تورم گلو، تاول، گرفتگی صدا و مسمومیت دارد. ظاهر میوه این گیاه شباهت به ذرت دارد، اما مزه آن ترکیبی از موز و آناناس میباشد.

این میوه سرشار از ویتامین ث و انرژی زا است.

تفاوت برگ انجیری با برگ انجیری مونسترا

برگ انجیری یکی از اصلی ترین گونه ها در ایران شناخته می‌شود. گیاه مونسترا با برگ های برش خورده و جذابی که دارد، مورد علاقه عموم قرار گرفته است. در شرایط مطلوب ارتفاع آن تا چند متر می رسد و اگر برگ های گیاه مونسترا دارای شیار کافی نباشد، یکی از دلایل آن عدم دریافت نور کافی است.

فرق برگ انجیری با مونسترا خیلی نیست اما می‌ توان گفت که حالت برگ و همین طور شرایط نگهداری می تواند از فرق های میان برگ انجیری و مونسترا باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *